fbpx

Vergelijk aanbiedingen

DÉ AANKOOPMAKELAAR IN ROTTERDAM 

LH Makelaars kijkt verder!

Heb je hulp nodig bij het vinden van je droomhuis? Onze aankoopmakelaar en ons unieke matchsysteem staan voor je klaar.

Wat we als aankoopmakelaar voor je doen:

 1. We stellen samen met je een persoonlijk zoekprofiel op
 2. We bezichtigen de huizen met je en stellen de vragen aan de verkopende makelaar
 3. We bespreken de voordelen en nadelen van het huis
 4. We bieden en onderhandelen voor je
 5. We stellen de koopovereenkomst op
 6. We doen de eindinspectie van de nieuwe woning
 7. We organiseren de overdracht van de woning
 8. We leveren alle nazorg

Wat doet een aankoopmakelaar?

We krijgen vaak vragen waarom je een aankoopmakelaar in zou schakelen. Wanneer je een huis gaat kopen wil je uiteraard weten wat een aankoopmakelaar voor je doet en hoe een aankoopmakelaar werkt. We lichten het je graag toe. Zo zie jij direct wat wij doen om jou te helpen bij het vinden van je droomhuis.

Een huis kopen is niet altijd makkelijk. Zeker in de huidige woningmarkt is het noodzakelijk om snel te handelen op het moment dat een, voor jou passende, woning aangeboden wordt. Daarnaast zijn er een hoop factoren om rekening mee te houden die bepalen in hoeverre het huis geschikt is voor jou. Wat is de staat van woning? Hoe zit het met de VvE? Is er een match wat betreft de kosten en je persoonlijke wensen? En tot hoever wil je gaan tijdens het biedproces.

Dit zijn onderdelen van het zoeken naar een nieuw huis waarbij je kennis van de markt nodig hebt. Juist door dit voor jou uit handen te nemen besparen we je een hoop tijd in het vinden van je droomhuis. Wij ontzorgen je in het gehele aankoopproces: van het begin van de zoektocht, totdat je voor het eerst je nieuwe huis binnenloopt.

De diensten die we als aankoopmakelaar leveren

1. Opstellen persoonlijk woning-zoekprofiel

Om goed in kaart te brengen wat je woonwensen zijn, maken wij als aankoopmakelaar een persoonlijk profiel voor je aan in LH Home Matchmaking. Hét interactieve zoeksysteem voor het vinden van een nieuwe woning. Op basis van de wensen en prioriteiten die je in jouw profiel hebt aangegeven, wordt de ideale match gemaakt binnen het huidige woningaanbod.

Bekijk de match percentages per woning, een overzicht met omgevingsinformatie en de meest relevante plus en minpunten ten opzichte van jouw profiel. Door te liken, disliken en loven vind jij snel de ideale woning.

Gelijk beginnen met zoeken? Start vandaag nog met jouw eigen profiel!

droomhuis_zoeken_lhhomematchmaking
woning_bezichtigen_sanne_lh_makelaars

2. Goed voorbereid woningen bezichtigen

LH Home Matchmaking houdt je dagelijks op de hoogte van de beste matches en nieuwste woningen. Je kunt direct vanuit het systeem een bezichtiging inplannen.

Voordat we de woning gezamenlijk bezichtigen, bereiden we ons als aankoopmakelaar grondig voor. Zo kunnen we tijdens de bezichtiging de juiste vragen stellen.

 • We doen een marktanalyse om de waarde van de woning te achterhalen
 • We beoordelen de staat van het pand
 • We onderzoeken de status van de VvE
 • We achterhalen waarom en hoelang de woning te koop staat

3. De voor- en nadelen van de huizen bespreken

Na de gezamenlijke bezichtiging, zetten we alles voor je op een rijtje. We bespreken de voor- en de nadelen van de woning en bekijken met elkaar of dit daadwerkelijk het huis is dat je zou willen kopen. Zodra je hebt besloten dat dit zo is, bespreken we hoe ver je wil gaan in het biedproces.

Vervolgens treden wij in contact met de verkopend makelaar. Hiermee bespreken we wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot de (NVM) onderhandelingen en de ontbindende voorwaarden die voor jou in het aankooptraject van belang zijn.

huis_bespreken_lh_makelaars
team lh makelaars

4. Als aankoopmakelaar doen we de onderhandeling en het biedingsproces

Als je erover uit bent wat je wilt gaan bieden, dan gaan wij informatie inwinnen bij de verkopende partij over het biedingsproces. We zullen namens jou gaan onderhandelen, waarbij jij zelf bepaalt of de koop rond komt.

Gedurende het gehele proces houden we je op de hoogte van de status en treden we in overleg over eventuele vervolgstappen. Uiteraard houden we tijdens het bieden altijd jouw maximum in gedachten als het gaat om tot welk bedrag je in de aankoop wil gaan.

5. Het opstellen van de koopovereenkomst

Na het biedingsproces zal de verkopende partij laten weten wie de gelukkige koper mag zijn en zal de verkopende partij de koopovereenkomst opstellen.

Als NVM aankoopmakelaar zullen we de koopovereenkomst zorgvuldig doornemen. Hierbij letten we op de juridische, fysieke en technische aspecten. Omdat dit documenten zijn die je niet dagelijks te zien krijgt, zullen wij elk artikel met je doornemen en uitleggen waar je precies voor gaat tekenen en wat de consequenties zullen zijn.

Bij het tekenen van de koopakte is het zaak om de financiering binnen de gestelde termijn te regelen. Ook hier staan we je in bij. Zodra de financiering rond is, zal de overdracht plaatsvinden bij de notaris.

koopovereenkomst_hans_lh_makelaars
inspectie_lh_makelaars

6. We doen de eindinspectie van jouw nieuwe woning

Natuurlijk wil je zeker weten dat de oplevering van je nieuwe huis gedaan wordt, zoals is overeengekomen in de koopakte. Hier is de eindinspectie voor. Wij gaan met je mee om alles nauwkeurig te controleren.

Mochten er zaken aan je nieuwe huis afwijken van wat is overeengekomen, dan adviseren we je welke stappen je eventueel zou kunnen nemen. Als alles in orde is, gaan we samen naar de notaris om de akte van levering te tekenen en de sleutels in ontvangst te nemen.

7. We organiseren de overdracht van de gekochte woning

Het is bijna zover! Tijdens de afspraak voor overdracht zal de notaris de volledige koopakte en financiering nog een keer in het kort doornemen. Bij akkoord van beide partijen vraagt de notaris zowel de kopende als de verkopende partij, een handtekening te zetten onder de akte van levering. Indien nodig zal ook de hypotheekakte hier nog eens worden getekend.

Zodra alle documenten zijn gecontroleerd en ondertekend is het huis officieel van jou. Je mag de felicitaties in ontvangst nemen en krijgt de sleutels overhandigd van jouw nieuwe huis.

aankoopmakelaar lh
nazorg_lh_makelaars

8. Als aankoopmakelaar leveren alle nazorg

Nu je officieel eigenaar bent van jouw nieuwe huis kan het zijn dat je tegen dingen aanloopt waar je nog helemaal geen rekening mee hebt gehouden als nieuwe woningbezitter. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Welke energie en/of waterleverancier moet ik benaderen?
 • Welke provider kan ik het beste kiezen?
 • Waar vraag ik mijn parkeerabonnement aan?

Ook met deze vragen kan je bij ons als aankoopmakelaar terecht. Wij zullen je op weg helpen naar de meest betrouwbare leveranciers.

9. Wat kost een aankoopmakelaar?

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe woning wil je het liefst zo snel mogelijk weten waar je aan toe bent, zo ook qua kosten van de aankoopmakelaar. Om jou te helpen je ideale woning te vinden bieden we het gebruik van LH Home Matchmaking kosteloos aan. Je kunt hier, via de website en de app, zo lang gebruik van maken als je wil.

Aangezien iedereen zijn eigen voorkeuren heeft voor de service die we bieden in het aankoopproces, wordt de courtage voor de aankoopservice bepaald wanneer jij besloten hebt een bod uit te brengen. We bespreken je wensen, de courtage die daarbij past en de biedstrategie voor jouw nieuwe woning en gaan direct voor je aan de slag om jouw droomhuis aan te kopen.

kosten_aankoopmakelaar_rotterdam

9,5

“We hebben de begeleiding van Hans als heel positief ervaren. Gaf het juiste advies op het juiste moment. Hans is een ervaren makelaar die de markt en dynamiek als geen ander kent, is eerlijk, duidelijk en altijd bereikbaar bij vragen. Na aankoop goede begeleiding gekregen rondom het koopcontract. LH makelaars is een fijn en professioneel kantoor. Maakte de algehele ervaring aangenaam.”

8,0

“Makelaar ingezet bij de prijsonderhandeling en advies bij het koopcontract. Het zoeken naar een geschikte woning was al door mij zelf gedaan.
Alles naar tevredenheid verlopen: Twee en een halve week na de eerste bezichtiging is het koopcontract getekend.”

10

“De makelaar had in tegenstelling tot andere makelaars van andere partijen veel meer kennis en inzicht. Mijn eigen makelaar kon mij meer vertellen over het huis dan de makelaar van de andere partij en dat op ‘t eerste bezoek. En qua aankoopprijs ook nog een goeie onderhandelaar. Tot slot ben ik een trotse eigenaar van mijn nieuwe woning.”

Het LH Woordenboek

Met de onze aankoopmaker hebt je iemand bij je die zich vooraf al heeft verdiept in de woning en dus de juiste vragen kan stellen aan de verkopende partij. Met onze makelaars visie kijken we naar alle aspecten van de woning: de staat van het onderhoudt, de roerende zaken, de bouwkundige staat en mogelijkheden voor duurzaamheid en verbouwingen. Wij kijken verder!

De vraagprijs heet niet voor niets een “vraag” prijs. Om een goed doordacht bod uit te brengen op een woning doen wij een Marktanalyse. Zo bekijken wij alle aspecten van de woning, de omgeving, bestemmingsplan etc. Als er dan een bod uitgebracht wordt, is het in ieder geval een goed doordacht en onderbouwd bod.

Door jarenlange ervaring van onze makelaars en taxateurs, hebben wij een oog ontwikkeld om in een korte tijd gebreken te herkennen. Zo kunnen wij de juiste vragen stellen en onderzoeken doen. Indien nodig sturen wij een bouwkundige aan.

Een vereniging van eigenaars (VvE) is een rechtspersoon die de gemeenschappelijke belangen van appartementseigenaars behartigt. De regels die aan het functioneren van een VvE worden gesteld komen tot stand door:

 • de wet
 • de splitsingsakte waarin opgenomen het reglement (statuten)
 • een eventueel huishoudelijk reglement en de besluiten van de Vergadering.

De regels voor de VvE wijken grotendeels af van de gewone vereniging. Een daarvan is dat iedere gerechtigde tot een appartementsrecht van rechtswege lid van de VvE is. Het lidmaatschap eindigt van rechtswege als iemand zijn appartementsrecht verkoopt.

Nu je de woning van je dromen gevonden hebt, kunnen de onderhandelingen beginnen. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt het voorstel schriftelijk, per mail, telefonisch of in sommige gevallen via de website van de verkopende makelaar overbrengen.

Heb je je droomwoning gevonden en zie je het helemaal zitten dan gaan wij samen de onderhandelingen opstarten met verkopende partij. Wij behartigd jouw belangen, voeren een doordachte onderhandelingsstrategie en zorgen ervoor dat je de juiste prijs betaald met de juiste voorwaarden.

Wanneer je een bod uitbrengt weet je misschien nog niet of je de financiering rond kunt krijgen of heb je onvoldoende zicht op de bouwkundige staat van de woning. Met ontbindende voorwaarden voorkom je dat je vastzit aan de koop van de woning.

LH Makelaars adviseert over de geschikte ontbindende voorwaarden voor jouw situatie en voorkomt onnodige risico’s. Ook bewaakt LH Makelaars het proces.

Na het bepalen van de strategie, het bod en de (ontbindende) voorwaarden, breng wij een bod uit bij de verkopende partij. Is onderhandelen niet jouw sterkte kant? Dan is het verstandig om dit proces uit handen te geven. LH Makelaars kent de spelregels en start zelfverzekerd de onderhandelingen namens jou.

Als koper en verkoper het eens zijn over de prijs en condities, dan is er overeenstemming. De wet bepaalt dat de koop van een onroerende zaak schriftelijk moet worden vastgelegd. Zodra partijen mondeling overeenstemming hebben bereikt over verkoop zijn partijen nog niet gebonden, de mondelinge afspraak is niet bindend.

Samen met jou wij loop je de koopovereenkomst door om te zien of alle gegevens kloppen en waar nodig toelichting te geven. Zo weet je als koper precies waar je voor tekent.

Bedenktijd

De koop is tot stand gekomen als beide partijen de koopovereenkomst hebben ondertekend. Als koper heb je vervolgens een wettelijke bedenktijd van drie werkdagen waarin je zonder opgaaf van reden alsnog de koop kunt ontbinden.

De bedenktijd van werk-drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper is overgedragen. Na deze tijd is de koop definitief rond, tenzij er ontbindende voorwaarden van toepassing zijn.

Heeft u voor de aankoop van de woning een financiering nodig, dan wordt dat vaak aangevraagd bij een Bank of Verzekeringsmaatschappij die hypothecaire producten in hun assortiment voeren. De hypotheek kunt u zelf regelen via uw eigen bank of adviseur of zelfs online. Het is verstandig om u tijdig te laten informeren over de mogelijkheden en vormen. Een betrouwbaar en onafhankelijk advies is erg belangrijk. Wij kunnen jou ook advies geven als het gaat om de juiste keuze van onafhankelijke hypotheekadviseurs of financial planners.

De notaris is als enige bevoegd om jouw nieuwe woning over te dragen. Hiervoor maakt hij een notariële akte op. Het gaat dan om de leveringsakte en de eventuele hypotheekakte. 

Een notaris is een jurist en openbaar ambtenaar, welke is benoemd door de overheid. De notaris is bevoegd om authentieke akten te verlijden in de gevallen waarin de wet dat vereist en heeft aan de notaris die bevoegdheid toegekend. Ook een andere partij die dat verlangt kan nooit om de notaris heen. Deze wetgeving is vastgelegd in de Wet op het notarisambt en is bindend voor alle leden die zijn aangesloten bij het Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB)

Wanneer heeft u een notaris nodig? Bij het opstellen van:

 • de akte van levering en de hypotheekakte;
 • een samenlevingscontract;
 • geregistreerd partnerschap of huwelijkse voorwaarden
 • een testament of het wijzigen daarvan;
 • voogdij voor de kinderen;
 • een akte van verdeling bij een scheiding. 

Voordat je naar de notaris gaat inspecteren we de woning, zo weet je zeker dat deze nog in dezelfde staat is als toen je het huis kocht en of alle afspraken nagekomen zijn.

Een akte van levering mag juridisch uitsluitend gepasseerd worden door een Notaris naar keuze van koper. Heel soms is er in bijzondere gevallen sprake van een Project Notaris en dan is er geen vrije keuze voor koper. Een van de belangrijkste taken van de notaris is om te controleren of de verkoper in staat – voor zijn bevoegdheid tot verkoop en tot juridische overdracht ten tijde van het passeren van de akte van levering. De akte van levering zal door de notaris worden ingeschreven bij het Kadaster.

Een hypothecaire geldlening zal ook altijd juridisch moeten worden bekrachtigd door een notariële akte en door de notaris worden ingeschreven bij het Kadaster.

Hulp nodig van onze aankoopmakelaar?

Wij begeleiden je gedurende het gehele proces. Van het bezichtigen van je droomhuis tot het doen van een marktanalyse. Want wij kijken voor je verder.

Laat je gegevens achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug!

LH Makelaars contact