fbpx

Vergelijk aanbiedingen

UPDATE: Prinsjesdag

UPDATE: Prinsjesdag

Dinsdag is tijdens Prinsjesdag bekend gemaakt dat de overdrachtsbelasting voor starters wordt afgeschaft. Vanaf 2021 hoeft er geen overdrachtsbelasting meer betaald te worden bij de aankoop van een woning door starters.

Aan welke voorwaarden moeten er voldaan worden?
Het gaat hierbij om personen tussen de 18 en 35 jaar die een vrijstelling van de overdrachtsbelasting niet eerder ontvangen hebben en hier een verklaring van hebben laten vastleggen. Ook moet er in een verklaring worden vastgelegd dat de woning echt door de starter zelf bewoond gaat worden.

Hoe werkt dit voor Koppels?
Stel dat u als koppel een woning gaat kopen en maar 1 van de 2 aan de voorwaarde voldoet dan betaald diegene wel 2% overdrachtsbelasting voor het deel waarvan hij of zei eigenaar is.

Wat veranderd er verder?
Beleggers betaalden eerst 6% overdrachtsbelasting, dit tarief zal nu aangepast worden naar 8%. Hiermee hoopt de regering dat er meer kans is voor starters en particulieren binnen de woningmarkt.

Hoe lang geldt deze vrijstelling?
Voor nu is er bekend gemaakt dat de vrijstelling voor overdrachtsbelasting de komende 5 jaar in werking zal zijn. Of er daarna een kans is op verlenging is niet besproken.

U komt in aanmerking voor de vrijstelling tijdens het overdragen van de akte bij de notaris vanaf 1 januari 2021. Wilt u alvast op zoek naar een woning zodat de overdracht dan kan plaatsvinden? Wij helpen u graag met het zoeken naar een perfecte woning!

Word lid van de discussie