fbpx

Vergelijk aanbiedingen

Overdrachtsbelasting voor starters “waarschijnlijk” kwijtgescholden

Overdrachtsbelasting voor starters “waarschijnlijk” kwijtgescholden

Afgelopen donderdag 27 augustus kwamen er berichten uit Den Haag dat het plan is om de overdrachtsbelasting af te schaffen voor starters.

Maar wat is overdrachtsbelasting?

Overdrachtsbelasting is een belasting die betaald moet worden bij de aankoop van een huis. De overdrachtsbelasting op woningen bedraagt 2% van de koopsom. Het kabinet is nu van plan de belasting voor starters helemaal af te schaffen. Dit betekent dat de belasting van 2% naar 0% zal gaan voor iedereen tussen de 18 en 35 jaar oud die voor het eerst een woning gaat kopen. Het kabinet hoopt hiermee de vastgelopen woningmarkt voor starters toegankelijker te maken. Jongeren hebben vaak niet genoeg eigen geld om de kosten koper te kunnen betalen, hierdoor kunnen veel jongeren geen eigen woning kopen.

Wat betekent het verdwijnen van overdrachtsbelasting voor jongeren?

2% Klinkt niet als veel, maar dit bedrag kan toch behoorlijk oplopen. Als er gekeken wordt naar een huis van €250.000,- zal het gaan om €5.000. Voor starters is dit een flink bedrag dat mooi besteed kan worden aan bijvoorbeeld de inrichting van het huis.

Gaan anderen meer overdrachtsbelasting betalen?

Ook voor particuliere beleggers zal het belastingtarief gaan veranderen. Om starters een betere kans te bieden zal de overdrachtsbelasting voor beleggers van 2% naar 8% verhoogd worden. Hiermee hoopt het kabinet dat beleggers minder kans hebben op een woning die starters vervolgens wel kunnen kopen.

Als het nieuws klopt, zal de kwijtschelding van de overdrachtsbelasting voor starters ingaan vanaf 1 januari 2021. Volg ons op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

 

Gerelateerde berichten

Hoe gaan wij om met het coronavirus?

Nu het aantal besmettingen weer oploopt, scherpt LH Makelaars de veiligheidsmaatregelen weer aan....

Lees verder

Stijging van huurprijzen in Rotterdam het hoogste van Nederland

Al jaren aan het twijfelen om van een huur- naar koopwoning te gaan? Dan is nu het ideale...

Lees verder

Succesvol verkopen doe je met LH Makelaars!

✴️ Succesvol verkopen doe je met LH Makelaars! ✴️ Dit bijzonder hippe loft-appartement...

Lees verder

Word lid van de discussie