fbpx

Vergelijk aanbiedingen

Uw ouders helpen bij de verkoop of aankoop van een woning?

Uw ouders helpen bij de verkoop of aankoop van een woning?

Wat als uw (groot)ouders niet meer voor u hoeven te zorgen, maar u zorgen krijgt over uw (groot)ouders? We herkennen dit denk ik allemaal wel: dat heerlijke vertrouwde huis van opa en oma of dat veilige plekje waar u bent opgegroeid. Dat zou voor altijd hetzelfde moeten blijven. Maar wat als uw ouders of opa en oma niet meer kunnen traplopen of niet goed alleen meer kunnen zijn? Als u uw (groot)ouders wilt helpen bij het zetten van de volgende stap in hun leven, kan LH Makelaars u helpen!

NVM Erecode

Uw (groot)ouders helpen, betekent dat we de situatie NOOIT forceren! Heel belangrijk is dat we iedereen in hun waarde laten en iedereen met respect behandelen. Hoe groot, oud, jong of klein u ook bent. LH Makelaars hanteren als NVM-kantoor de erecode van de NVM. Wij houden ons aan de regels en zullen ook gelijk aan de bel trekken als wij merken dat er verkeerd wordt omgegaan met de wetten en regels.

Ouders moeten zelf instemmen

Het is heel logisch dat u als (klein)kind uw (groot)ouders op leeftijd wilt helpen. Belangrijk hierbij is wel dat kinderen niet méér kunnen doen dan ondersteunen. De ouderen zijn zelf de eigenaar van de woning en beslissen zelf over de verkoop en de eventuele aankoop of het huren van een ander huis. Als zij daar niet toe in staat zijn, dan zal er een volmacht moeten komen. Wij kunnen u, als buitenstaander en expert op dit gebied adviseren en bijstaan.

Aankoopmakelaar inschakelen

Het is in de huidige woningmarkt logisch dat mensen niet eerst hun woning verkopen, voordat ze een nieuwe woning gevonden hebben. Daarom is de zoektocht naar een nieuwe woning voor ouderen een eerste stap. Of uw ouders nu een nieuwe koop- of huurwoning zoeken, ons advies is om een makelaar in de arm te nemen. Zij kunnen u en uw (groot)ouders helpen met het zoeken naar een nieuwe, geschikte woning.

Het voordeel van een aankoopmakelaar is dat zij net iets eerder op de hoogte zijn van de woningen die op de markt komen. Dit geeft u en uw (groot)ouders een kleine voorsprong op mensen die een woning zoeken zonder de hulp van een aankoopmakelaar. Bovendien kan een aankoopmakelaar een goede afweging maken over de waarde van de woning en kan hij helpen met de juiste bieding. Hierdoor kunnen uw (groot)ouders sneller een nieuwe woning vinden en kan de oude woning eerder in de verkoop.

Wat te doen met het ouderlijk huis?

Er komen nu verschillende mogelijkheden om de hoek kijken: het huis zelf aankopen, het huis aankopen en verhuren, het huis op de markt zetten, maar waar doet u goed aan? Voor al uw vragen kunt u terecht bij LH Makelaars.

Gerelateerde berichten

Wat is het verschil tussen een waardebepaling en een marktanalyse

Veel makelaars bieden een gratis waardebepaling aan. Maar wat houdt dat eigenlijk in en...

Lees verder

Zo maakt u uw woning verkoopklaar

Als u uw woning gaat verkopen, wilt u natuurlijk dat deze zo goed mogelijk tot haar recht komt op...

Lees verder

Word lid van de discussie