fbpx

Vergelijk aanbiedingen

De juiste vraagprijs voor uw woning bepalen

De juiste vraagprijs voor uw woning bepalen

Eén van de eerste stappen bij het verkopen van uw huis, is het bepalen van de vraagprijs. En dat is nog niet zo gemakkelijk. Bij een te hoge vraagprijs, schrikt u mensen af. Bij een te lage vraagprijs kunt u zomaar duizenden euro’s te weinig ontvangen bij de verkoop. Gelukkig heeft LH Makelaars jarenlange ervaring als verkoopmakelaar in de regio Rotterdam. Onze makelaars adviseren u graag over de juiste vraagprijs voor uw woning.

De werkwijze van een NVM Makelaar bij het bepalen van de vraagprijs

Om tot een goed advies te komen voor een vraagprijs, loopt de makelaar de hele woning door. Hij legt de gegevens van de woning vast in een opnamerapport. Belangrijk is dat de verkoper een mededelingsplicht heeft als het gaat om gebreken aan de woning. Deze worden dus ook meegenomen in het bepalen van de juiste vraagprijs. De makelaar kijkt ook naar de buurt waarin de woning ligt en naar het energielabel dat bij de woning hoort. Maar dat is niet alles, er spelen ook externe factoren mee bij het bepalen van de beste vraagprijs.

Externe factoren

Belangrijk om te weten, is dat de vraagprijs van een woning niet hetzelfde is als de waarde van de woning. Bij het bepalen van de vraagprijs wordt namelijk rekening gehouden met onderhandelruimte. Ook houdt de makelaar rekening met hoe gewild de woning is en in welke zoekcategorieën de woning naar voren komt op Funda. Natuurlijk spelen ook de persoonlijke omstandigheden van de verkoper een rol bij het bepalen van de vraagprijs.

U laten bijstaan voor een NVM Verkoopmakelaar?

Wilt u uw woning verkopen en bent u op zoek naar een betrouwbare makelaar? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Gerelateerde berichten

Hans Huizinga is 38 jaar geleden beëdigd als makelaar

Hans Huizinga vertelt over zijn beëdiging tot makelaar, inmiddels 38 jaar geleden: "Het is al...

Lees verder

Erkend en ervaren taxateur in regio Rotterdam

Goed nieuws! Onze taxateur Hans is geslaagd voor het hernieuwde examen NRVT wonen. Aanscherpte...

Lees verder

Welke rol speelt de makelaar in de overspannen woningmarkt?

In de media worden makelaars de laatste tijd beschuldigd van onheuse praktijken in de huidige,...

Lees verder

Word lid van de discussie