fbpx

Vergelijk aanbiedingen

Zo maakt u uw woning verkoopklaar

Zo maakt u uw woning verkoopklaar

Als u uw woning gaat verkopen, wilt u natuurlijk dat deze zo goed mogelijk tot haar recht komt op de foto’s op Funda én tijdens de bezichtigingen. Hieronder delen we daarom enkele tips om uw huis verkoopklaar te maken.

Onderhoud

Uw huis verkoopt u natuurlijk in de staat zoals het is. Het heeft in de meeste gevallen geen zin om duizenden euro’s uit te geven aan het verbeteren van de woning vlak voordat u het verkoopt. Toch zijn er wel enkele kleine onderhoudsklusjes die uw woning nét even beter voor de dag laten komen en ervoor zorgen dat uw huis beter verkoopt.

Schilderen

U hoeft uw woning in principe niet helemaal opnieuw te schilderen voordat u het verkoopt. De koper zal dat waarschijnlijk toch weer gaan doen na aanschaf. Wat wel aan te raden is, is om eventuele donkere muren een lichte, neutrale kleur te geven. Dan hoeven de kijkers er niet ‘doorheen’ te kijken. Ook adviseren we om erg slecht schilderwerk enigszins bij te werken.

Tuin

Een eventuele tuin of balkon hoort ook bij de woning. Deze zal ook bezichtigd door potentiële kopers. Vergeet deze daarom niet bij het foto- en bezichtingsklaar maken van de woning. Zorg dat het gras netjes gemaaid is, dat het onkruid tussen de tegels is weggehaald en dat het geheel netjes aangeveegd is. Kleine moeite, groots resultaat.

Opruimen

Degene die uw woning komt bezichtigen, of bekijkt op de foto’s op Funda, is geïnteresseerd in het huis en niet uw persoonlijke bezittingen. Zorg er daarom voor dat uw woning netjes opgeruimd is. Hoe minder spullen er staan, uw meubels daargelaten natuurlijk, hoe beter iemand een inschatting kan maken hoe hij of zij de woning zou kunnen inrichten. Daarnaast ziet een leger huis en ruimer uit.

Overbodige items toch maar even in de kast

In de keuken is het daarom beter om uw aanrecht zo leeg mogelijk te laten. Als u normaalgesproken veel apparaten op het aanrecht hebt staan, is het beter die even in een kast te zetten. Ook het speelgoed van uw kinderen kunt u beter even weghalen. Maar wat te doen met het ‘rommelhok’ of de garage? Voor deze ruimtes geldt ook dat de ruimte veel beter tot zijn recht komt als deze is opgeruimd. Dus ook als u al druk aan het inpakken bent voor uw eigen verhuizing, berg de ingepakte dozen dan toch nog even netjes op.

Schoonmaken

Natuurlijk hoort ook schoonmaken op de to-do-list om uw huis verkoopklaar te maken. En dan hebben we het natuurlijk niet alleen over een doekje over de tafel en stofzuigen. Nee, zorg ook dat de ramen (streeploos) gezeemd zijn en dat het huis lekker ruikt. Niemand wil namelijk graag een huis kopen dat ruikt naar natte hond. Hoe lief die hond ook mag zijn.

Vergeet naast alle oppervlakken die u ziet als u rondkijkt, de oven en de magnetron niet. Wanneer deze in de keuken ingebouwd zitten, worden ze met de woning mee verkocht. Kopers mogen (en zullen!) daarom ook even een blik hierin werpen. Een vieze oven kan een behoorlijke afknapper zijn, dus voorkom dat uw kijkers een vieze oven treffen.

Wilt u uw huis verkopen?

Onze ervaren makelaars staan voor u klaar. Zowel om u te adviseren over hoe u uw huis verkoopklaar kunt maken, als om u begeleiden door de rest van het verkoopproces.

Gerelateerde berichten

Wat is het verschil tussen een waardebepaling en een marktanalyse

Veel makelaars bieden een gratis waardebepaling aan. Maar wat houdt dat eigenlijk in en...

Lees verder

Uw ouders helpen bij de verkoop of aankoop van een woning?

Wat als uw (groot)ouders niet meer voor u hoeven te zorgen, maar u zorgen krijgt over uw...

Lees verder

Word lid van de discussie