fbpx

Vergelijk aanbiedingen

Hans Huizinga is 38 jaar geleden beëdigd als makelaar

Hans Huizinga is 38 jaar geleden beëdigd als makelaar

Hans Huizinga vertelt over zijn beëdiging tot makelaar, inmiddels 38 jaar geleden:

“Het is al weer een lange tijd geleden, maar 38 jaar geleden op 23 juni 1983 ben ik nog op de traditionele manier door de rechtbank in Rotterdam beëdigd als Makelaar en Taxateur in Onroerend Goed.”

De beëdiging van Hans Huizinga tot makelaar

“Na het behalen van mijn benodigde diploma’s en het succesvol afleggen van de vereiste vakbekwaamheidstesten was daar het mooie moment aangebroken.

Vol trots, met mijn ouders, vrienden, familieleden en niet te vergeten mijn mentor en beste leermeester aller tijden, Eric Lüning stond ik daar met knikkende knieën achter een fraai hekwerk met allemaal deftige rechters  voor mij aan een statige tafel. Echt waar, met de ene hand, plechtig op een oud wetboek en de rechterhand met de twee vingers als het sublieme teken van de Eed heb ik daar mijn Eed uitgebracht voor het mooie en eerzame vak van Makelaar. In die tijd was de titulatuur van makelaar nog een beschermde titel. Ik was op dat moment een van de jongste makelaars in Nederland.”

Het makelaarsstafje

“Na het vrijvallen van de beschermde titel in 2001 is mijn titel veranderd in Register Makelaar en Taxateur. 25 jaar na mijn beëdiging mocht ik tijdens een druk bezochte NVM-bijeenkomst met trots het makelaarsstafje met bijbehorende Oorkonde van de NVM in ontvangst nemen. Het makelaarsstafje is het ultieme attribuut dat sinds eeuwen de waardigheid van het makelaarschap symboliseert.”

Het heden

Nu, anno 2021, oefen ik al die jaren nog steeds met mijn team en met veel passie en plezier het vak uit als Makelaar en Taxateur in de regio groot Rotterdam onder de naam LH Makelaars B.V. Dank aan allen die mij de gelegenheid hebben gegeven om destijds de studie te mogen volgen, mij op te leiden tot een kundige en integere Makelaar in hart en nieren en nu mij te assisteren bij het uitoefenen van het vak.”

Wilt u vrijblijvend kennismaken met onze makelaar Hans Huizinga voor de verkoop van uw huis of de aankoop van een nieuwe woning?

Gerelateerde berichten

Erkend en ervaren taxateur in regio Rotterdam

Goed nieuws! Onze taxateur Hans is geslaagd voor het hernieuwde examen NRVT wonen. Aanscherpte...

Lees verder

Welke rol speelt de makelaar in de overspannen woningmarkt?

In de media worden makelaars de laatste tijd beschuldigd van onheuse praktijken in de huidige,...

Lees verder

4 Manieren om uw huis duurzaam te verwarmen

Laten we eens kijken naar onze energierekening. Vaak is het verbruik van gas, voor het verwarmen...

Lees verder

Word lid van de discussie