fbpx

Vergelijk aanbiedingen

Droomhuis gevonden? Tijd voor bieden en onderhandelen!

Droomhuis gevonden? Tijd voor bieden en onderhandelen!

Een huis vinden dat aan al uw wensen voldoet en waar u uzelf de komende jaren ziet wonen, is tegenwoordig al een uitdaging op zich! Als u deze eenmaal gevonden heeft, wilt u hem niet aan uw neus voorbij laten gaan, maar ook niet te veel betalen. Waar moet u op letten bij het bieden op een huis en de rest van het onderhandelingsproces?

Houd het bieden zakelijk

Het huis van uw dromen vinden, is grotendeels een gevoelskwestie. Maar als u die eenmaal gevonden heeft en een bod wilt uitbrengen, is het belangrijk om het zakelijk te houden. Als uw emoties hierin mee gaan spelen loopt u namelijk het risico dat u te veel voor een woning gaat betalen. En dat is natuurlijk zonde! Een NVM-aankoopmakelaar kan u in dit proces adviseren, omdat deze kennis van zaken heeft en niet emotioneel betrokken is bij de woning die u wilt aankopen.

Biedingsprocessen

Voordat u gaat bieden op het huis dat u wilt kopen, is het goed om te weten of het gaat om een inschrijving of om een “normale” bieding. In het eerste geval moet u direct uw uiterste bod doen. In het tweede geval kunt u een openingsbod doen als start van de onderhandeling met de verkoper. In beide gevallen is het belangrijk om strategisch te bieden. U wilt serieus genomen worden, maar niet een te hoog bod doen.

Overige voorwaarden bij het bieden op een huis

Het belangrijkste als u een bod uitbrengt op uw droomhuis is natuurlijk de prijs. Toch is dit niet alles. U onderhandelt over meer dan alleen de verkoopprijs. Wanneer wilt u bijvoorbeeld dat de woning wordt opgeleverd? En zijn er roerende zaken, zoals die mooie bank die perfect in de woning past, die u ook wilt overnemen? En ook niet geheel onbelangrijk, wilt u een financieringsvoorbehoud maken, zodat u nergens aan vast zit als u de hypotheek toch onverhoopt niet rond krijgt? Allemaal dingen om mee te nemen in uw bod. En ook deze zaken kunnen invloed hebben op de hoogte van het bod.

Advies van een aankoopmakelaar

Natuurlijk kunt u voor een deel zelf research doen naar een realistische prijs voor een woning. En u bent ook degene die weet wat u maximaal wilt (en kunt) uitgeven aan de woning. Maar onze aankoopmakelaars hebben niet alleen jarenlange ervaring met het bepalen van het juiste bod, ook hebben wij toegang tot een database om te zien wat de marktwaarde is van woningen uit de omgeving. Tot slot hebben onze makelaars ook als taxateur ervaring op het gebied van woningwaarde. Met onze inzet hebt u de grootste kans op een geslaagde onderhandeling.

Liever de ondersteuning van een aankoopmakelaar?

Wij kijken verder en helpen u met het bepalen van het juiste bod en de voorwaarden die bij uw situatie passen. Zodat uw droomhuis ook daadwerkelijk van u wordt.

Gerelateerde berichten

Hans Huizinga is 38 jaar geleden beëdigd als makelaar

Hans Huizinga vertelt over zijn beëdiging tot makelaar, inmiddels 38 jaar geleden: "Het is al...

Lees verder

Erkend en ervaren taxateur in regio Rotterdam

Goed nieuws! Onze taxateur Hans is geslaagd voor het hernieuwde examen NRVT wonen. Aanscherpte...

Lees verder

Welke rol speelt de makelaar in de overspannen woningmarkt?

In de media worden makelaars de laatste tijd beschuldigd van onheuse praktijken in de huidige,...

Lees verder

Word lid van de discussie